Jogurtová bublanina s rybízem
Jogurtová bublanina s rybízem
20 kousků
· 450 g bílého jogurtu
· 400 g rybízu
· 200 g polohrubé mouky
· 160 g moučkového cukru
· 50 g změklého másla
· 4 vejce
· 1 sáček vanilkového cukru
· 1 sáček kypřícího prášku
· hrubá mouka na obalení rybízu
· tuk a hrubá mouka na plech
Vejce rozklepeme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků připravíme tuhý sníh. Žloutky utřeme s máslem a moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Po částech do ní zapracujeme jogurt a mouku prosátou s kypřícím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme těsto, na které rozprostřeme kuličky rybízu obaleného v mouce. Vložíme do vyhřáté trouby a při 160°C pečeme asi 45 minut. Bublaninu necháme vychladnout na plechu a pak nakrájíme.