Bramborové syrečky v pivním těstíčku
Bramborové syrečky v pivním těstíčku
Potřebujeme:
Ø 5 velkých brambor
Ø pivo podle potřeby
Ø 2- 3 lžíce mouky
Ø 1 balení syrečků
Ø čerstvá nebo naložená pálivá paprička
Ø olej na smažení
Ø pepř a sůl
Postup:
Důkladně omyté brambory vařte ve slupce ve slané vodě asi 20 minut. Potom je oloupejte a nakrájejte na plátky asi 0,5 cm tenké. Syrečky rozkrojte podélně na půlky. Mouku dobře promíchejte s troškou piva, solí a pepřem, aby vzniklo vláčné těstíčko. Mezi dvě kolečka brambor vložte vždy kolečko syrečku, obalte v těstíčku a osmažte v dostatečném množství oleje dozlatova. Ozdobte kouskem pálivé papriky a podávejte teplé.